ÜRETİMDE RPA KULLANIMI


        Üretim hattında robot kullanımına dair artık fazla önyargı olmamasına rağmen arka planda robotları denetleyen ve yöneten insanların olması tercih ediliyor. Ancak günümüzde geldiğimiz bu noktada buna gerek olmadığını görebiliyoruz. 


        “İnsanların yerine geçecek” gibi bir iddia kimse sunamaz aksine bu sistem insanların emeğini daha doğru kanallara aktarmasını sağlayarak onları güçlendiren bir sistem haline geliyor. 


        RPA (Robotic Process Automation) arka plandaki ofis işlerini de yapay zeka ile takibini sağlayarak hata oranını düşürürken, otomatikleşen ofis işlerinden bizleri kurtarıyor. 


        Böylelikle müşteri iletişimi, sık sorulan soruların cevabı, envanter takibi, satın alma gibi zaman ve emek gerektiren işleri düşük maliyetli ve yenilikçi bir şekilde halledebiliyoruz.


        Üretim sektörünün idari işleri fazla iş yüklüdür. Yöneticiler tekrarlayan bu işler yüzünden daha önemli görevlere yeterince zaman ayıramayabilir. RPA sistemleriyle yöneticiler rahat bir nefes alırken, müşteriler ile iletişim bu yenilikçi sistemle bir adım ileriye taşınmış olacak. 


Nelere Dikkat Edilmeli?


        Kurulum mutlaka denemeli. İnsan emeğinden otomatik sürece geçiş mutlaka yumuşak olmalı. Üretimin aksamaması için bir anda geçiş yapılmamalı.


        Üretim parçalara ayrılarak parça parça otomatikleştirilmeli. Bir anda tüm sistemin geçirilmesi hata yüzdesini arttıracaktır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

GIDA ENDÜSTRİSİNDE ROBOTİK OTOMASYON

LAZER İLE YÜZEY SERTLEŞTİRME UYGULAMALARI

Robotik Boru Kaynak İşlemi